nedjelja, 17. lipnja 2012.

PRVA IZLOŽBA... 1.DIO

Dragi ljubitelji i ljubiteljice čipke i čipkarstva,

s ponosom Vas obavještavam da je naše prvo pojavljivanje u javnosti od kako smo osnovale udrugu Sunčana čipka- motivi, bilo ljepše i bolje od onoga što smo očekivale.

Prije nego vam opišem detalje na početku bih se i ovim putem zahvalila svima koji su dali svoj doprinos te na taj način omogućili realizaciju izložbe ovakvog tipa.
Prije svega hvala obitelji Vuković što nam je omogućila prostor u kojem smo postavile izložbu, zatim se zahvaljujem svim ženama koje pomogle na bilo koji način da bi stigle napraviti tolike jastučiće (pomogle su nam šivati, a malo i šlingati, u pečenju kolača...). Zahvaljujem se gospodinu Josipu Samardžiji koji nam je dao panjeve koji su bili potrebni za postavljanje Vile, zatim gospođi Dajani Dorić koja je realizirala izgled žiga, zatim udruzi Aktivna Grupa Mještana koja je sponzorirala sokove i vodu i na taj način nam pomogla i svima koji su došli, pogledali izložbu te nam na taj način upotpunili i oplemenili naše izlaganje. Sve članice udruge su dale svoj doprinos i evo rezultata.

Kako sam već i prije najavila da se 17.6. 2012. organizira izložba s temom "Šokačka vila" i "Ukrasni jastučići" te smo kroz te dvije teme pokazale našim mještanima ( i gostima iz Vinkovaca i okolnih sela) koja je svrha i namjera udruge Sunčana čipka-motivi te na taj način opravdale njezino postojanje. Evo i fotografija pa prosudite sami trebamo li raditi ili ne.

NAPOMENA: Svi su jastučići  i Vila su obilježeni žigom registriranim u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo te njihovo "kopiranje" nije zabranjeno u koliko radite za osobne potrebe no takve proizvode ne možete izlagati javno i prisvajati zasluge, to se zove krađa i po zakonu to je kažnjivo...pa tko voli nek izvoli...

Evo prvo fotografije Vile kroz koju smo prezentirale žig...

                                             ....ovo smo gospođa Manda Živić i moja malenkost...




...ovo je moja Vila na koju sam jaaaaaaako ponosna....



...a ovo su detalji koji su oko Vile ...leptirići i cvijetići , baš kao u prirodi...








I još jednom VILA ...i ispunjava želje ...



SRDAČAN I VELIKI POZDRAV SVIMA!!!










4 komentara:

  1. Prekrasno ste sve uredile i zaista možete biti ponosne !!! BRAVO CURE ,SAMO NAPRIJED!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Cunjam po 'voj nevolje(kompu) i naletim na sunčane motive iz moji Sikerevaca!!!! Ko i svako muško ni da sad nješta znam kako se rade(s tim više sam i fasciniran!) al 'va Vila i 'vi jastučići sume oborili snogu!!! To je stvarno nješta fantastično i jedinstveno!!!!
    Kako sam iz svoje Slavonije tj. svoji Sikerevaca ošo prije 5-6 godina uvik se rado volim pofalit kad se nješta u mojim Sikerevcima zbiva!!! Vi ste mi dali jednu VEEEEELLIIIIKKKUUUUUU prigodu da sa veeelikim ponosom mogu kast: e vidite to vam ima samo u mome selu i nige više!!!!! A budite uvjereni kako će se za Vaš rad čut i u Dalmaciji kao i van granica Lijepe Naše!!!
    I na kraju Vam mogu samo kast da ću sa nestrpljenjem i velikim iščekivanjem pratiti Vaše napore da se jedan sunčani trag naše prekrasne tradicije ne ugasne!!!!
    Sve Vas puno i široko ko naša Slavonija od srca pozdravlja i puno Vam uspjeha u novim projektima želi Vaš Ratar&Bekrija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dragi gospodine, ove prelijepe riječi što mogu biti drugo no motivacija za dalje i bolje. Puno Vam hvala i uživajte do mile volje!!!

      A meni je milo vidjeti kako naš čovjek piše po šokački...hvala!

      Izbriši