četvrtak, 16. kolovoza 2012.

MEĐUNARODNI SUSRET NARODA I KULTURA U SIKIREVCIMA

Svi Vi koji volite kulturu, tradiciju, različitost, bogatstvo, ljepotu i sve dobro, dođite u nedjelju 19.8. 2012. u Sikirevce i pogledajte sve to zajedno na jednom mjestu....Dobro došli!
                                                                                Marina Šarčević









KUD „Sloga”, Sikirevci (kontakt 0989408134), KUU „Napredak”, Podravski Podgajci (kontakt 099262125) , KUD „Nevijana” Neviđane (kontakt 098836130), BIOGRAD NA MORU (kontakt 0992395741), KUD „Bratinečko srce” BRATINA Pisarovina (kontakt 0912022494), KUD „Zrinski” BRODSKI STUPNIK (kontakt 0981636924), UDRUGA za očuvanje prirode i Kulturno povijesne baštine”Zdenčina 1562”, Donja Zdenčina (kontakt
 0918888223)

OBAVIJEST ZA MEDIJE

 

Međunarodna smotra folklora 15. SUSRET NARODA I KULTURA

Nakon značajnog uspjeha međunarodne smotre folklora proteklih godina, obilježavamo skromnu obljetnicu 20. godina od osnivanja „Družine” i 15. obljetnicu organiziranja Međunarodne smotre folklora Susret naroda i kultura koja ima svoju najveću prepoznatljivost u SIKIREVCIMA kada se okupe, pokažu i druže sve skupine.

POZIVAMO VAS
U SIKIREVCE
NA MEĐUNARODNU SMOTRU FOLKLORA
 U nedjelju, 19. kolovoza u 18 h – povorka
                                               19 h – misa
                                                20 h nastupi u Parku Općine
Domaći sudionici:
I.F.G. „Tamburica“ – DONJI VUKOJEVAC 
KUD „Fra Marijan Lanusović“ -  ORUBICA
KUD „Sloga“ –  SIKIREVCI 

Sudionici iz inozemstva:
Francuska skupina Le Trou Normand iz Domfrontais, Normandija
Talijanska skupina Glio Ventrisco iz Castelforte
Folklorna skupina iz Litve Papartėl iz mjesta Barcinkevičiaus
Iz Portugala Rancho Regional Recordar é Viver de Paramos, Espinho

Zahvaljujući članstvu u „Družini” - zajednici udruga u kulturi koja djeluje na prostoru Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu (aktualno broji 45 folklornih skupina kao i podupirajućih članova) te učlanjenjem u Međunarodnu uniju folklornih skupinaIGF sa sjedištem u Francuskoj, ostvaruje se međunarodna razmjena  pa su smotre i festivali takvo iskustvo.
Cilj je prezentacija tradicijske kulturne baštine svake godine putem razmjene folklornih skupina u inozemstvu, smotre folklora u Hrvatskoj i drugih sadržaja.

Sadržaji se odvijaju u nekoliko mjesta diljem Repblike Hrvatske u: Biogradu na Moru, Bratini Pisarovini, sv. Filipu i Jakovu, Neviđanama na Pašmanu, Zdenčini kod Zagreba, Podravskim Podgajcima, Sikirevcima.
Glavni sadržaji su: povorka, scenski nastupi, pjevanje pod sv. Misom i čitanje na svim jezicima te prinos darova. Od popratnih sadržaja izdvajamo izložbu rukotvorina u Sikirevcima i ukrašavanje kuća.
„Družina“ je 2011. za svoj rad od Međunarodne unije folklornih skupina primila Zastavu identiteta, a njeni članovi zbog svog predanog rada i suradnje s inozemstvom od iste Unije nagrađeni s dva OSKARA za međunarodni folklor.
 Ovo je jedinstvena Međunarodna smotra po kvaliteti i po skupinama iz inozemstva u ovome kraju Hrvatske.
dr. sc. Manda Svirac, predsjednica

Nema komentara:

Objavi komentar