ponedjeljak, 24. lipnja 2013.

IZLOŽBA UDRUGE SUNČANE ČIPKE - MOTIVI U SIKIREVCIMA 23.6.2013.

U nedjelju 23.6.2013. zahvaljujući podršci obitelji Vuković koja nam je i ove godine ustupila prostor za izložbu koju smo pripremale  od kraja lipnja 2012. do lipnja ove godine. Tema je bila "Kuhinjski tekstil" koji obuhvaća stolnjake, nadstolnjake (različitih oblika i veličina) , ukrasne trake i salvete,...  Od srca se zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli realizirati izložbu te svima koji nam kontinuirano pomažu i podupiru rad udruge. (Svima koji su pekli kolače za izložbu, koji su financijski pomogli u realizaciji puta u Rusiju, nastupe na HRT-u, emisijama na radiju, podršci na društvenim mrežama,...)

Iznimno smo zadovoljne posjetiteljima koji su došli  iz različitih krajeva lijepe naše Slavonije, koji su svoje slobodno vrijeme nedjeljnog poslijepodneva odvojili za našu izložbu, što nikako ne umanjuje vrijednost naših mještana  koji su nam i ovaj puta iskazali povjerenje i svojim dolaskom nam dali  veliki poticaj za daljnje napredovanje i rad.
Čipkarice iz Svete Marije su bile spriječene doći k nama,  uveličati i obogatiti izložbu no uz ispriku su nam i one iskazale povjerenje i ustupile nam svoju čipku i popratni materijal kako bi što bolje posjetiteljima pokazale razliku dvije osnovne tehnike izrade čipke.Gospođi Janji Ivanko iz Vinkovaca  se također zahvaljujemo jer je ustupila svoje čipkane "Dame" koje su uvelike obogatile izložbu te plijenile poglede svih posjetitelja.                        Zahvaljujem se i  strpljivim čipkaricama zaposlene u našoj udruzi koje su svoj napredak u radu, umijeće i sposobnost s ljubavlju  prezentirale svim zainteresiranim posjetiteljima.Pohvale koje smo dobile od svih posjetitelja su nam velika motivacija za daljnji napredak i rad na promoviranju sunčane čipke - motiva kao velikom dijelu nematerijalne kulturne baštine, te stvaranju novih inovativnih dijelova čipke sa osnovom tradicijskog.

Do slijedeći puta srdačan pozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar